Líra könyv-nagykereskedés

Cégcsoportunk 2003 nyarán nyitotta meg az ország legnagyobb könyv-nagykereskedését, a Líra Könyv-nagykereskedést Budapest belvárosához rendkívül közel, a VIII. kerületi Dankó utcában.

Vállalkozásunk a hagyományos nagykereskedelmi funkciók mellett ellátja saját és franchise boltjait, valamint a saját és kizárólagos terjesztésű kiadók kereskedelmét is. Az ezernégyszáz négyzetméteres csarnok és a hozzá kapcsolódó ezer négyzetméteres háttérraktár, a korszerű állványzat, valamint a kiszolgáló gépek (targoncák, gépjárműpark) gyors kiszolgálást és bolti árufeltöltést tesznek lehetővé.

A negyven gépjármű (teherautó és személygépkocsi) befogadására képes parkoló a vásárlók kényelmes árubeszerzését és rakodását szolgálja. A nagykereskedelmi központ számítástechnikai hátterét a Líra Könyv Zrt. sajátosságainak figyelembevételével fejlesztettük ki.

A Dankó utcai nagykereskedés több feladatot is ellát:

  • • innen történik a Líra könyvesbolt hálózat ellátása (beleértve a saját könyvesboltokat, és franchise partnereket is);
  • • szerződött könyvkereskedő partnerek beszerzési igényeinek kiszolgálása;
  • • kizárólagos terjesztésű kiadók termékeinek terítése a teljes könyvpiac (viszonteladók, más bolthálózatok és nagykereskedések) felé.

A nagykereskedés rugalmas módon, lényegében minden rendelési módot biztosít a viszonteladó partnereink számára:

  • • vevőink körében közkedvelt, hogy a nagykereskedés cash & carry jelleggel is működik. A Dankó utcában is mindig megbízható, szakértő munkatársi gárda fogadja a könyvesboltok tulajdonosait, árubeszerzőit;
  • • a saját és franchise boltok internetes rendelési felületen keresztül rendelhetnek, de ez a lehetőség az „idegen” boltok számára is adott, akik választhatnak a helyszíni átvétel, illetve a házhoz szállítás között.

Nagykereskedésünkben csakúgy, mint könyvesboltjainkban a rendkívül széles választékra helyezzük a hangsúlyt, több száz könyvkiadó 25 ezer különböző termékét tartjuk folyamatosan raktáron. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a mindenkori újdonságok a lehető leghamarabb vevőink rendelkezésére álljanak nagykereskedésünkben.

A nagykereskedés a könyvek mellett különböző kiegészítő termékekkel, térképekkel, képeslapokkal és csomagolóanyagokkal is foglalkozik, így elmondhatjuk, hogy lényegében minden olyan terméket forgalmazunk, ami egy könyvesboltban számításba jöhet.

 

Online nagykereskedelem

A Líra Könyv Zrt. online felületen biztosítja szerződéses viszonteladóinak a készletek követését és a rendelések leadásához szolgáló, minden termékre egyedileg árrést is bemutató felületet. Az online nagykereskedelmi oldal az alábbi címen érhető el: https://nagyker.lira.hu

Webáruházak számára fejlesztettük ki azt a 24 órás összeköttetést, amivel a XML felületen tudnak a rendelhető készletről információt lekérni. Erről a szolgáltatásról részletes információt a https://nagyker.lira.hu/adatok_uj.pdf oldalon találnak.

 

A Kelemen utcai háttérraktár és a hipermarketek ellátása

A háttérraktárból a hipermarketek és nagy áruházláncok ellátása történik, amellett, hogy ellátja a cégcsoporthoz tartozó kiadók háttér raktározási funkcióit is. Az értékesítési szervezet mögött egy nagy kapacitású, modern technológiával felszerelt, gyors és szervezett kiszállításokat biztosító logisztikai háttér áll.

Legfontosabb piaci területek, amelyek ellátásával foglalkozunk:

  • Hipermarket hálózatok (Auchan)
  • Szakáruház hálózatok (Media Markt / Saturn, Müller)

 

Személyi háttér

 

Minden kiemelt partnerrel dedikált key account menedzser foglalkozik. Ezen a területen kollegáink általában sokéves beszerzői és/vagy áruházi tapasztalattal rendelkeznek. A két cég egyesítette beszerzési apparátusát, és így egységes beszerzés biztosítja az árualapot a Líra bolthálózat, a Líra nagykereskedés, és a nagy áruházláncok ellátásához.

Amennyiben Ön még nem viszonteladónk, szerződéskötéshez keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Turkevi-Nagyné Bálind Katalin nagykereskedelmi vezető
Telefon: (1)210-9470, (30)-968-3823; E-mail: balind.katalin@lira.hu