A Líra könyvesboltokban és könyváruházakban mintegy 80 000 magyar nyelvű könyvből a teljesség igényével válogathatnak a vásárlók. A széles könyv-, térkép-, CD-, műsoros-kazetta-, videókazetta-, DVD- és zeneműkínálatot a vásárlók érdekében és kívánságára olyan rokon árucikkekkel bővítették boltjaink, mint a képeslapok, a művészportrék, a poszterek, különböző nyomtatványok, csomagolóanyagok, szoftverek, számítástechnikai kellékanyagok, illetve folyóiratok és szaklapok.
Az országos bolthálózat társaságunk fő profilú árucikkeinek – könyv, hangzóanyag, zenemű és folyóirat – teljes választékát kínálja egy-egy szakterületen. Boltjainkat az elmúlt években folyamatosan újítottuk fel, és a lehetőségek szerint megnöveltük alapterületüket. A 2001-es arculatváltást követően könyváruházaink a felújításokkal párhuzamosan vették fel a cégcsoport új arculatát, így mára teljesen egységes, de ugyanakkor a bolt sajátosságait szem előtt tartó bolthálózatot tudhatunk magunkénak.
Az átalakítások során a modern könyvkereskedelmi követelményeknek megfelelően olyan berendezést alakítottunk ki, melynek segítségével a vásárlók könnyen megtalálhatják a keresett könyveket, az újdonságokat és a sikerlistás műveket. Több boltunkban alakítottunk ki kényelmes olvasósarkot, internetezési lehetőséget és gyermeksarkot. 2003 óta működik törzsvásárlói rendszerünk, ennek szellemében alapkedvezményként a törzsvásárlói kártyával rendelkező vevőink minden termékünkhöz 7%-kal olcsóbban juthatnak hozzá. Szívesen vásárolnak nálunk a könyvbarátok vásárlási utalványt, amely négy címletben kapható, és országszerte több mint ötven helyen váltható be. Magyarországon először vezettük be 72 óra nevű akciónkat, amelynek keretében azt a könyvet, mely nem található meg boltjainkban, de a magyar könyvpiacon kapható, a megrendeléstől számított 72 órán belül beszerezzük. A külföldön kiadott könyvekre ugyanezt a szolgáltatást két hetes határidővel vállaljuk.
Számunkra rendkívül fontos, hogy boltjainkban megfelelő szakemberek várják a vásárlókat, a többi között ezért érdemelte ki a hálózat számos tagja a legjobb szakmai teljesítményt nyújtó könyvesboltnak járó Hermész-díjat.
A nagy alapterületű Fókusz Könyváruházak öt nagyvárosban találhatóak meg, de újabban nagy alapterületű strip mall üzleteket is nyitunk. A hagyományos belvárosi könyvesboltokon kívül számos bevásárlóközpontban is nyílt Líra könyvesbolt. Budapesti szakkönyváruházaink mellett tankönyvforgalmazó centrumokat hoztunk létre Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen és Pécs központtal, melyek az iskolai tankönyvellátás mellett év közben is árusítanak tankönyveket.
A budapesti Fókusz Könyváruház teljes kínálata elérhető az interneten keresztül a lira.hu webáruházban. Évente hat alkalommal hetvenezer példányos Könyvklub katalógust jelentetünk meg, mely speciális kedvezménnyel, házhoz szállítással juttatja el a könyveket törzsvásárlóinkhoz.