A Líra könyvesbolt franchise hálózatot 2001-ben – a könyvszakmában Magyarországon elsőként – kezdtük építeni, saját, családi könyvesbolt-hálózatunkra alapozva. Mára tizenöt franchise boltot üzemeltetünk, hálózatunk a legnagyobb könyves franchise rendszer az országban. Partnereink használják a Líra nevet, emblémát, arculatot, részt vesznek a hálózat központi marketingjében, elfogadják és árulják a Líra könyvutalványokat, vásárlóik tagjai lehetnek törzsvásárlói rendszerünknek és ezen keresztül a Líra Könyvklubnak, és nem utolsósorban élvezhetik a 72 óra elnevezésű szolgáltatásunkat. Ezek a boltok is kapcsolódnak számítástechnikai rendszerünkhöz, amely lehetővé teszi a bizományosi áruellátást, az újdonságok folyamatos elosztását és az interneten keresztüli utánrendelést.

Partnereink nagyra értékelik a központunk által nyújtott szakmai támogatást, ami nemcsak az induláskor, hanem működésük mindennapjaiban is jelen van. A rendszert a partnerek részvételével, közös tapasztalataink alapján folyamatosan továbbfejlesztjük.

Koncepció

A Líra Könyv Zrt. könyvértékesítési franchise rendszerén keresztül kíván lehetőséget teremteni részben a kezdő, de a könyves szakmához valamilyen módon kapcsolódó vállalkozóknak,
részben a már működő könyvértékesítéssel foglalkozó vállalkozásoknak

hogy egy színvonalas, egységes beszerzési és értékesítési hálózattal rendelkező, magas reputációval bíró franchise rendszerhez kapcsolódjanak, és ezáltal magasabb színvonalon tudják vállalkozásukat elindítani, vagy a már működő vállalkozásukat igen gyorsan magasabb szintre tudják fejleszteni, és a korábbinál jobb jövedelmezőséget érjenek el.

A rendszer lényege, hogy egységes arculat és védjegy alatt, teljességre törekvő széles választékban, informatikailag támogatott, cikkelemes nyilvántartási és áruforgalmi rendszer segítségével teremtsük meg a könyvek és rokon árucikkek (pl. CD, térkép) bizományi beszerzésének, raktározásának és értékesítésének lehetőségét.

A Líra Könyv Zrt. célja, hogy az országban bárhol elhelyezkedő franchise partnere részére gazdaságilag eredményes és stabil helyzetet teremtsen, és ezzel együtt javítsa az ország, elsősorban a vidék igényes könyvellátását.

Reméljük, hogy ehhez a hálózathoz való csatlakozása révén egy kipróbált és magas reputációval rendelkező rendszerhez csatlakozik, amely segít Önnek új vállalkozását beindítani, vagy már meglevő vállalkozását jelentősen továbbfejleszteni.

A “LÍRA” franchise rendszerhez való csatlakozás révén biztosítható, hogy sikerül a jövőben jelentősen emelni szolgáltatásainak színvonalát és következésképpen vevőinek megelégedettségét,
élvezni fogja a “LÍRA” franchise rendszer közös reklám- és marketingtevékenységének előnyeit, a franchise rendszer keretében kialakítandó egységes megjelenés növelni fogja a vásárlók bizalmát, kapcsolódni fog a “LÍRA” hálózat közös beszerzési rendszeréhez, aminek következtében a legfrissebb és legizgalmasabb termékekhez juthat hozzá és forgalmazhatja azokat bizományosi konstrukcióban, s a “LÍRA” munkatársainak folyamatos tanácsadása révén emelheti munkatársainak szakmai tájékozottságát.

Csatlakozzon Ön is franchise hálózatukhoz!

Ha Ön már működő könyvesboltot üzemeltet és

 • problémája van az árubeszerzéssel,
 • gondja van a készlet-finanszírozással, és ezért nem elég széles a választéka,
 • igényelné egy nagy tapasztalatokkal rendelkező könyvkereskedelmi vállalat könyvszakmai és marketing támogatását,
 • hasznosítani tudná egy sok boltot üzemeltető könyvesboltlánc szolgáltatásait;

Ha Ön most kíván új vállalkozásként könyvesboltot nyitni

 • és ehhez szívesen élvezné az egyik legnagyobb magyar könyvesbolthálózat támogatását;

Tulajdonosa vagy bérlője egy az ország bármely részén lévő, központi helyen elhelyezkedő 60-120 négyzetméteres üzlethelyiségnek, akkor csatlakozzon franchise hálózatukhoz és élvezze a következő előnyöket!

 • folyamatos igényes könyvellátás,
 • bizományosi konstrukció számítógépes áruforgalmi rendszeren keresztül,
 • rendkívül széles könyvválaszték,
 • forgalom függvényében emelkedő árrés,
 • folyamatos értesítés a megjelenő újdonságokról,
 • árrés-prémium a Líra csoport kiadóinál megjelent könyvekre,
 • teljes jogú részvétel a Líra könyvesboltok központi marketingjében (könyvutalvány és ajándékkártya értékesítés és elfogadás, törzsvásárlói rendszer, Líra Könyvklub, internetes megjelenés, boltlistákon való megjelenés, akciók, hirdetések),
 • egy tőkeerős, jó hírű vállalat arculata (név-, és emblémahasználat, portál, boltbelső kialakítás, feliratozás, csomagolóanyagok, formaruha stb.),
 • könyvszakmai, kereskedelemtechnikai, számítástechnikai betanítás, folyamatos tanácsadás,
 • boltátalakítás, berendezés a modern könyvkereskedelmi követelményeknek megfelelően.

Kapcsolat

Amennyiben franchise rendszerünk felkeltette érdeklődését, bármikor készséggel állunk rendelkezésére bővebb információval.

Tanos Erika
kiskereskedelmi igazgató
Telefon: 1/210-9604
E-mail: tanos.erika@lira.hu