Kiskereskedelem

A Líra könyvesboltokban és könyváruházakban mintegy 80 000 magyar nyelvû könyvbõl a teljesség igényével válogathatnak a vásárlók. A széles könyv-, térkép-, CD-, mûsoroskazetta-, videokazetta-, DVD- és zenemûkínálatot a vásárlók érdekében és kívánságára olyan rokon árucikkekkel bõvítették boltjaink, mint a képeslapok, a mûvészportrék, a poszterek, különbözõ nyomtatványok, csomagolóanyagok, szoftverek, számítástechnikai kellékanyagok, illetve folyóiratok és szaklapok. 

Az országos bolthálózat társaságunk fõ profilú árucikkeinek – könyv, hangzóanyag, zenemû és folyóirat – teljes választékát kínálja egy-egy szakterületen. Boltjainkat az elmúlt években folyamatosan újítottuk fel, és a lehetõségek szerint megnöveltük alapterületüket. A 2001-es arculatváltást követõen könyváruházaink a felújításokkal párhuzamosan vették fel a cégcsoport új arculatát, így mára teljesen egységes, de ugyanakkor a bolt sajátosságait szem elõtt tartó bolthálózatot tudhatunk magunkénak.
Az átalakítások során a modern könyvkereskedelmi követelményeknek megfelelõen olyan berendezést alakítottunk ki, melynek segítségével a vásárlók könnyen megtalálhatják a keresett könyveket, az újdonságokat és a sikerlistás mûveket. Több boltunkban alakítottunk ki kényelmes olvasósarkot, internetezési lehetõséget és gyermeksarkot. 2003 óta mûködik törzsvásárlói rendszerünk, ennek szellemében alapkedvezményként a törzsvásárlói kártyával rendelkezõ vevõink minden termékünkhöz 7%-kal olcsóbban juthatnak hozzá. Szívesen vásárolnak nálunk a könyvbarátok vásárlási utalványt, amely négy címletben kapható, és országszerte több mint ötven helyen váltható be. Magyarországon elõször vezettük be 72 óra nevû akciónkat, amelynek keretében azt a könyvet, mely nem található meg boltjainkban, de a magyar könyvpiacon kapható, a megrendeléstõl számított 72 órán belül beszerezzük. A külföldön kiadott könyvekre ugyanezt a szolgáltatást két hetes határidõvel vállaljuk.

Számunkra rendkívül fontos, hogy boltjainkban megfelelõ szakemberek várják a vásárlókat, a többi között ezért érdemelte ki a hálózat számos tagja a legjobb szakmai teljesítményt nyújtó könyvesboltnak járó Hermész-díjat.

A nagy alapterületû Fókusz Könyváruházak öt nagyvárosban találhatóak meg, de újabban nagy alapterületû strip mall üzleteket is nyitunk. A hagyományos belvárosi könyvesboltokon kívül számos bevásárlóközpontban is nyílt Líra könyvesbolt. Budapesti szakkönyváruházaink mellett tankönyvforgalmazó centrumokat hoztunk létre Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen és Pécs központtal, melyek az iskolai tankönyvellátás mellett év közben is árusítanak tankönyveket.

A budapesti Fókusz Könyváruház teljes kínálata elérhetõ az interneten keresztül a lira.hu webáruházban. Évente hat alkalommal hetvenezer példányos Könyvklub katalógust jelentetünk meg, mely speciális kedvezménnyel, házhoz szállítással juttatja el a könyveket törzsvásárlóinkhoz.